Coves del Tollcoves del toll               

                                       

COVES DEL TOLL VISITES PARTICULARS ACTIVITATS ESCOLARS GRUPS LA BOTIGA MUSEU ARQUEOLOGIC MUSEU RAFAEL CASANOVA ARXIU HISTORIC FONS DEL MUSEU NOTICIES AGENDA D'ACTIVITATS ENLLAÇOS CONSULTA ELS PREUS
MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALENTOLÒGIC

Exposició permanent visitable (MESURES COVID INSTAURADES)

Museu arqueologic i història de les Coves del Toll

En l'exposició permanent del museu municipal de Moià s'exposen part de la gran col·lecció paleontològica i arqueològica amb restes trobades als jaciments prehistòrics de les Coves del Toll, cova de les Toixoneres i dolmens del nostre municipi.

El museu arqueològic està organitzat en diferents espais temàtics, que a partir de les restes trobades a les coves del Toll, permeten estudiar la prehistòria al Moianès.
El museu està concebut amb un caire molt didàctic.

Amb l'entrada de la visita guiada a les Coves del Toll, l'accés al museu és gratuït. En cas contrari, l'entrada es regeix per les taxes regulades de la Generalitat de Catalunya ja que esta ubicat al segon pis de la Casa natal de Rafael Casanova, també visitable.

            Descarregat les taxes de la Generalitat aquí .

La cova: palau de la fauna del quaternari

Museu arqueologic i Cova del Toll: mamífers, fauna...

Les capes de sediments de la cova del Toll constitueixen un veritable arxiu de la seva història.

En les excavacions s’hi ha trobat trenta-cinc espècies diferents de mamífers, alguns d’ells extingits. És una de les coves d’Europa més rica en fauna del Quaternari, durant la darrera glaciació (Würm). Podem visitar aquestes espècies al Museu Arqueològic de Moià.

La vida i la mort a la prehistòria

Museu arqueologic i Història: dòlmens

Els grups prehistòrics vivien a l’aire lliure i construïen petites cabanes, però els assentaments en cova s’han conservat millor les restes arqueològiques.

Els primers humans van visitar el Toll fa més de 50.000 anys. Podem visitar el Museu arqueològic i conèixer les diferents seccions del museu arqueològic:

Un lloc per viure-hi

El treball, la cacera i la recol·lecció

L’agricultura i la ramaderia

L’artesania i els intercanvis

La malaltia i la mort al Toll

Una cova per enterrar-hi els morts

Els dolmens

Els humans van tornar a la Cova del Toll

Museu arqueologic i coves Toll Moià

El 1952 Francesc Rovira acompanyat de la seva mare, Sofia Luitz, s’introdueix a la cova prehistòrica del Toll. El 1954 es descobreix i reobre l’entrada actual de la cova del Toll.

Les excavacions continuaren fins al 1960. Els resultats van ser difosos en nombrosos articles, congressos internacionals i una exposició a Barcelona. S’han realitzat noves excavacions els anys 1976, 1996 i 1998.

Pregunta-ho a la conservadora-restauradora-arqueòloga.

Museu arqueologic i coves Toll Moià

Tens curiositat? Vols conèixer més a fons el Museu arqueològic i les restes arqueològiques? Pregunta'm  tot el que vulguis!

Envia'm un correu-e

FullConsultaFons

Valid XHTML 1.0 Transitional